Pantropica, Luttelgeest
Het is 364 dagen per jaar zomer bij Pantropica

Actief

Het is 364 dagen per jaar zomer bij Pantropica

Wie een bezoek brengt aan Pantropica in Luttelgeest kan een grote jungle verwachten. Een kassencomplex met in elke kas een nieuwe wereld. Zuid-Amerika, Australië en de jungle van Azië. Jungles met apen, vogels, vissen en vooral heel veel planten.

De tropen beginnen al op de parkeerplaats. Een grote palm verwelkomt alle bezoekers. In de grote entreehal kun je drie kanten op; een restaurant, het enorme winkelplein vol leuke spullen of de entree van het dier- en natuurpark. Wie voor het laatste kiest, komt na het bezoek aan Pantropica vanzelf weer uit bij het winkelplein en het restaurant.

Pantropica is in 2024 heropend. Het heette voorheen de Orchideeënhoeve. Dat was een kassencomplex vol bloemen en planten. Voornamelijk orchideeën kwamen veel voorbij. Daarnaast bestond een grote vlindertuin. Die bestaat nog steeds en mag de grootste vlindertuin van Europa genoemd worden.

Maar Pantropica is meer dan dat. Je beleeft het door de vele kruipdoor sluipdoor routes. Zo komt je als bezoeker touwbruggen tussen rotspartijen tegen, stapstenen door riviertjes, maar voor wie slecht ter been is, zijn er ook goed begaanbare brede paden. Orchideeën vind je er minder al stikt het er nog wel van de bloemen. Omdat het er zo warm is komt er zo nu en dan een wolkje vocht uit de lucht vallen. De jungle, die 364 dagen per jaar geopend is, is rijk aan hutjes en beelden en om elke hoek vind je weer een nieuwe verrassing. De ene keer loop je door een grot, de andere keer over een strand met flamingo’s.

Pantropica is tot in detail aangekleed. Medewerkers geven een jungleshow in het jungletheater en wie liever zelf papegaaien voert: dat kan door een bakje voer te kopen. Zodra je de volièredeur doorstapt, zit er een papegaai op je arm. Ook vissenvoer is er te koop. Halverwege zit een mooie Aziatische theetuin. Ernaast is een parcours, waar kinderen op autootjes kunnen rondrijden.

Of dat nog niet genoeg is, is er ook nog een grote overdekte speelplaats met klimrekken, glijbanen en hindernissen over een rivier, waar je in mag spelen. Vergeet daarvoor je handdoek en zwembroek niet. In het restaurant vol hanging baskets met bloemen maak je de mooiste foto’s. Zin in een dagje zomer? Breng dan een bezoekje aan Pantropica. Alles is er overdekt. En je bezoek maak je zolang als je zelf wilt. Met je entreekaartje kun je die dag overigens onbeperkt in en uit lopen.

Vergeet geen laagjes aan te trekken, want in de jungle doe je je trui graag even uit.

Op Wildlands in Emmen na is Pantropica het grootste natuur-/dierenpark in het Lage Noorden. Zoek je meer leuke uitjes voor het gezin? Bekijk dan deze verzamelpagina.

Fotocredits:

Henk Vondeling

Verder zoeken in onze database