Spokeplas, Noordwolde
Spokeplas in Noordwolde is met kinderen een ideale plek

Natuur

Spokeplas in Noordwolde is met kinderen een ideale plek

De Spokeplas bij Noordwolde behoort tot de schoonste en betrouwbaarste zwemwaters in deze regio. Op een zonnige dag is het goed vertoeven bij het bosmeertje. Vooral voor kinderen is het een ideale plaats om te ravotten. Rond het water zijn leuke speelmogelijkheden, bossen en een kiosk.

De Spokeplas is als zandwinplaats ontstaan. De nergens echt diepe plas heeft een open karakter. Er zijn toiletten, douches, baby-room en een invalidentoilet aanwezig. Er ligt in de plas ook een eiland.

Het natuurgebied van de Spokedam is ongeveer 100 hectare groot. Er groeien verschillende soorten naald- en loofbomen, zoals de eik, beuk, lariks, douglas en fijnspar. Door de afwisseling van boomsoorten en leeftijd van de bomen lijkt de Spokedam eigenlijk veel groter en ouder dan het gebied in werkelijkheid is.

Tussen Wateren en Appelscha ligt een zwemplas die met de Spokedam te vergelijken is. Dat is het Canadameer. Andere recreatieplassen in de regio zijn: het Blauwe Meer in Hoogersmilde, de Baggelhuizerplas in Assen en De Heide bij Heerenveen.

Fotocredits:

Piet Bosma

Verder zoeken in onze database