Drents Museum
Het culturele erfgoed van Drenthe: van veenlijk tot Van Gogh

Cultuur

Het culturele erfgoed van Drenthe: van veenlijk tot Van Gogh 

In het hart van Assen, in het voormalige klooster Maria in Campis, is het Drents Museum gevestigd. De bezoeker wacht een reis door de tijd, beginnend bij in het elegante voormalige koetshuis van het Drostenhuis. Een ondergrondse gang verbindt deze entree met andere gebouwen, een knap staaltje architectuur dat verleden en heden verbindt.

In 2007 ontwierp de gerenommeerde architect Erick van Egeraat een ondergrondse museumvleugel, waardoor het museum kon uitbreiden zonder afbreuk te doen aan de historische pracht van het kloostercomplex. Boven deze verborgen schatten ligt de museumtuin, waar de geest tot rust kan komen na het bewonderen van de indrukwekkende exposities.

De exposities in het museum zijn erg afwisselend. Beleef er Van Goghs Drentse avontuur, bekijk het Meisje van Yde; het bekendste veenlijk van Nederland of schilderijen van Julius van de Sande Bakhuyzen en Willem Roelofs. Topstukken.

Het Drents Museum is meer dan alleen een verzameling van artefacten; het is een levendige plek vol activiteiten en workshops. Ontdek het op Brink 1 in Assen. Kijk voor actuele informatie op de website van het Drents Museum. Bekijk ook onze museumpagina.

Fotocredits:

Marjon Vondeling

Verder zoeken in onze database