Langeloërduinen
Beboste stuifzanden, restanten heide en educatieve belevingspaden

Natuur

Beboste stuifzanden, restanten heide en educatieve belevingspaden

De Langeloërduinen, ten noorden van brinkdorp Norg, bestaat uit beboste stuifzanden met restanten heide.

Het beheer richt zich op boomheide: open bos van inheemse soorten met daaronder een kruidenlaag met vooral heide. Versnipperd over het natuurgebied staan veel vakantiehuisjes, waardoor de ontwikkeling van het bos wordt beperkt. Desalniettemin is het er fijn recreëren.

Met kinderen ben je er op het juiste adres. Een parkeerplaats op Langeloërweg 52 in Norg biedt veel parkeerplaatsen. Vanaf daar loop je zo het natuurgebied in. Het Bospaviljoen er tegenover is een ideale uitvalsbasis om weer even bij te komen van het struinen door de natuur. Nog mooier: het natuurgebied grenst aan vakantiepark de Norgerberg, waar je met de hele familie terecht kunt om te kamperen.

In de Langeloërduinen zijn diverse wandelingen te maken, ook voor de kleintjes. Speciaal voor hen is het Struin en Duin Belevingspad aangelegd. Dit anderhalve kilometer lange pad kronkelt door het bos en onderweg kunnen de kinderen allerlei opdrachten doen of klauteren op diverse speeltoestellen. Daarnaast zijn er educatieve natuurpaden van twee of drie kilometer te volgen.

Voor wie verder wil lopen geldt: dat kan ook, want het bos is groot genoeg.

Fotocredits:

Henk Vondeling
Marjon Vondeling

Verder zoeken in onze database