Speelbos Sparjebird, Hemrik
Ontdekken staat centraal in Speelbos Sparjebird

Actief

Ontdekken staat centraal in Speelbos Sparjebird 

Ontdek het avontuur in Speelbos Sparjebird van Staatsbosbeheer. Klieder met water bij de waterpomp, daag jezelf uit met een hink-stap-sprong over boomstammen, trotseer drie verschillende touwbruggen, een kabelbaan en beklim een echte klimboom. In dit speelbos is vies worden toegestaan.

Vanaf de ruime parkeerplaats, aan Sparjeburd in Hemrik, zie je de open speelweide meteen. Maar er is meer te doen dan het speelterrein alleen. In dit bos loop je de greppelroute, sleep je met takken of bouw je je eigen hut. Maar er is ook een dierenroute. Tijdens deze route kom je tien gezaagde dieren tegen. Bij elk dier is iets te doen, dus spelen en ontdekken maar.

Het bos is het hele jaar open en gratis toegankelijk, tussen zonsopgang en zonsondergang. Honden zijn niet toegestaan in het bos, alleen hulphonden.

Geniet van een hapje en drankje bij de nabijgelegen Blokhut Sparjebird, waar ook toiletten aanwezig zijn. Vanaf de parkeerplaats is het zo’n honderd meter lopen. In de knusse gelegenheid kun je lekker bijkomen. Voor kinderen is er overigens een speelhoek aanwezig.

Fotocredits:

Henk Vondeling

Verder zoeken in onze database