Speelboerderij Boer Bart, Rotstergaast
Bij Boer Bart kun je spelen en op ontdekking in het weiland

Actief

Bij Boer Bart kun je spelen en op ontdekking in het weiland 

Op een mooi en vooral rustig plekje in Friesland, in Rotstergaast (tussen Heerenveen en Wolvega) staat de boerderij van Boer Bart. Het is een werkende veehouderij, maar vooral ook een speelboerderij. Er valt voor kinderen van alles te beleven.

In de achtertuin is een grote speelweide ingericht. Het is omheind, zodat de kinderen kunnen spelen, terwijl (groot)ouders rustig kunnen genieten van een kop koffie. Te vinden zijn er zandbakken, trampolines, klimrekken en glijbanen. Maar ook grasvelden daar tussendoor met verharde kronkelpaden, waar de kinderen overheen kunnen rijden met fietsen, loopfietsen en skelters. En er staat een waterpomp. Ook erg interessant. En een oude trekker, waar kinderen op mogen klimmen. Het speelgedeelte is zo’n zestig bij dertig meter.

In de boerderij zelf, waar zich ook de entree bevindt, verwelkomen Bartele en Rianne Holtrop alle gasten. Er is horeca aanwezig met koffie, taart en lunch te koop en veel zelfgemaakte versnaperingen. En naast cappuccino, haal je er babyccino, met daarop disco.

Wil je eens wat anders? Ga dan op ontdekkingstocht door de weilanden. Het pad dat je loopt draagt de toepasselijke naam ‘boerenpaad’. Het ‘boerenpaad’ is een route die je samen met je kinderen kunt lopen. Je loopt langs de kippen, waar je eieren kunt zoeken, de kalfjes die je melk mag geven en je komt langs de kikkerpoel. Kan jij hier je balans houden?

Of dat nog niet genoeg is, heeft Boer Bart een boerderijwinkel aan huis, waar je heerlijke producten van de boerderij koopt. Leuk souvenirtje en gezond bovendien.

Boer Bart is alleen geopend in het hoogseizoen. Kijk op de website voor actuele openingstijden. Boer Bart is te vinden op Schoterweg 26 in Rotstergaast.

Fotocredits:

Henk Vondeling

Verder zoeken in onze database