Thialf, Heerenveen
Thialf is het schaatshart van de wereld

Actief

Thialf is het schaatshart van de wereld 

Ooit een stap gezet op het heilige gras van Real Madrid of Manchester United? Nee? Dat komt omdat het verboden is, wie erop staat kan een hoge boete verwachten. In schaatsarena Thialf is dat anders. Op de plek waar Rintje Ritsma zijn zwaarste kilometers aflegde, Leerdam haar snelste en de plek waar Johann Olav Koss wereldkampioen allround werd, mag ook jij schaatsen. Het is voor iedereen toegankelijk. Het ijs van Thialf in Heerenveen is een plek van schaatsgrootheden, maar ook waar kinderen hun ijzers voor het allereerst onderbinden. Dat maakt Thialf Thialf, een plek voor iedereen.

Het is een plaats waar nieuw talent wordt ontdekt, maar ook een krachthonk voor iemand die alvast wil trainen voor de volgende Elfstedentocht. En waar iedereen welkom is tijdens een NK of een WK. Dan kleurt de hele tribune oranje en is het één groot feest. Er kunnen 12.500 toeschouwers tegelijk een wedstrijddag bijwonen. Thialf werd geopend in 1967 door prinses Christina. In 1986 werd de baan als tweede ter wereld overdekt. Meteen in dat seizoen sneuvelden er de tien belangrijkste wereldrecords.

Het ijsstadion is het belangrijkste schaatsstadion van Nederland en heeft de snelste laagland-ijsbaan ter wereld. Het is niet alleen het thuis voor de langebaanrijders, ook voor de Shorttrack Club Thialf en voor ijshockeyclub de Heerenveen Flyers. Een wedstrijd van de Flyers bijwonen is trouwens net zo leuk en gezellig. Bang dat je de puck niet kunt volgen, hoef je niet te zijn. Je hebt bijna continu goed zich op het schijfje. Maar dat is niet het enige wat je kunt bijwonen in het huis van schaatslegenden, want schaatsen is ook schoonrijden en kunstschaatsen. Ook zij laten met regelmaat hun kunsten zien. Kijk daarvoor op de kalender van Thialf. En wie meer wil weten over curling, klikt hier.

Wie eens een wedstrijd wil bijwonen, kijkt op Schaatsen.nl voor tickets. Kijk voor ijshockeywedstrijden op de website van de Flyers. Zelf een rondje rijden? Boek dan hier je tickets. In Thialf is een winkel aanwezig met alle benodigdheden om te schaatsen. Schaatsen zijn er te koop en te huur en ook is er een restaurant met bar in Thialf. IJsstadion Thialf is te vinden op Pim Mulierlaan 1 in Heerenveen.

Fotocredits:

Henk Vondeling

Verder zoeken in onze database