Wijde Blikroute, Hart van Drenthe (4km.)
Wijde Blikroute bij Hooghalen doet naam eer aan

Actief

Wijde Blikroute bij Hooghalen doet naam eer aan 

De Wijde Blikroute door het Heuvingerzand bij Hooghalen start in het bos. De auto wordt geparkeerd op parkeerplaats Heuvingerzand aan de Zwiggelterweg (coördinaten: 52.905309, 6.550082). Er is voldoende parkeerruimte en mocht het vol staan, dan kan er langs het zandpad geparkeerd worden. Volg voor de route de gele bewegwijzering en mocht je een hond hebben: die mag ook mee.

Na enkele honderden meters wordt het bospad al verruild voor het eerste wijde blik in de vorm van een heideveld. Over een zandpad slenter je door het kalme grasland. Hier en daar staan wat plukjes bomen in het heidegebied. De andere zijde toont een waterpartij. Na een flauwe bocht, wandelen we het bos weer in. Niet voor lang, want het volgende veld wacht om de hoek. Het staat wat voller met bomen.

Via een pad dat omlijst wordt met groen – een tunnel is het net niet – komen we aan bij een huisje. Midden in het bos is een schuilplaats ingericht. Het is groot genoeg om met meer dan twintig mensen te schuilen. Picknicken in de schaduw is ook een optie.

Wie geen pauze neemt, loopt rechtdoor naar het volgende heideveld. Om dit veld loop je zo’n driekwart, tegen de klok in. Dan volgen, evenals aan het begin, een paar honderd meters aan bos, voordat de Wijde Blikkenroute tot een eind komt op de parkeerplaats. Een leuk rondje, een rustig rondje, vooral heerlijk met de hond.

Iets interessants bezoeken voor of na de wandeling? Nog geen twee kilometer verderop ligt Kamp Westerbork. In de buurt liggen ook de Brunstingerplas en het Hijkerveld met mooie wandelingen. Bekijk ook onze wandelpagina.

Fotocredits:

Henk Vondeling

Verder zoeken in onze database