Vlomarkt, Makkinga
De vlomarkt in Makkinga is vooral erg knus

Actief

De vlomarkt in Makkinga is vooral erg knus

Elke laatste zaterdag van de maand (van maart tot en met oktober) vindt de vlomarkt van Makkinga plaats. De markt duurt van 7.00 uur tot 13.00 uur. De marktkooplui bouwen hun stand op tussen 6.00 uur en 8.00 uur. Vaak zijn er meer dan 250 standhouders aanwezig. Het gemiddeld aantal bezoekers wordt geschat op 2500.

Op 26 april 1975 werd de vlomarkt voor het eerst georganiseerd. Plaatselijke kruidenier Nienhuis nam het initiatief na het bezoeken van de flohmarkt in het Duitse Oldenburg. Een goed idee om ook in Makkinga te organiseren, vond hij. Gewapend met een stevige stapel aanplakbiljetten en een flinke rol plakband maakte hij even later reclame voor de eerste vlomarkt. Die eerste markt telde 32 kraampjes en werd gehouden op het plein voor het dorpshuis. Na verloop van tijd groeide de markt uit tot de vlomarkt die zich inmiddels uitstrekt over de Oosterhuisweg en de Mr. Bergsmastraat.

Parkeren kan op de parkeerplaats van museum Oold Ark en korenmolen De Weijert op Lycklamaweg 15. Er is voldoende parkeergelegenheid. Vanuit daar loop je als bezoeker door de straten, tussen de woningen door, wat het erg knus maakt. Eens per maand is het halve dorp afgesloten en alleen toegankelijk voor de koopjesjager.

De markt start op de Oosterhuisweg, loopt via de parkeerplaats van obs De Stelling weer terug over de Oosterhuisweg en slaat dan linksaf de Mr. Bergsmastraat in.

Op zoek naar meer markten? Een goed alternatief is de rommelmarkt van Bakkeveen.

Fotocredits:

Henk Vondeling

Verder zoeken in onze database