Speeltuin Blauwe Bos, Haulerwijk
Probeer de familieglijbaan in het Blauwe Bos 

Actief

Probeer de familieglijbaan in het Blauwe Bos 

De speeltuin in het Blauwe Bos geldt als ideale onderbreking tijdens een wandeling. De kinderen vermaken zich er opperbest. Voor de ouders of grootouders zijn er diverse picknickbanken gesitueerd. 

Niet veel speeltuinen in de regio zijn in het bezit van een familieschommel en een familieglijbaan. Maar in het Blauwe Bos, tussen Haule, Haulerwijk en Waskemeer, zijn deze attracties wel aanwezig. Met z’n allen tegelijk er vanaf en wie het eerst beneden is, dat is het idee. Of met z’n drieën tegelijk op de schommel, waarom niet? Wie liever alleen wil schommelen of glijden: dat kan ook op de kleinere variant. Daarnaast zijn er duikelrekken, klimrekken en een evenwichtsbalk. 

De speeltuin middenin het bos heeft een ondergrond van wit zand, dus voor ouders met kinderen die graag vallen: ze worden niet heel snel smerig. Aan het eind van de familieglijbaan ligt een mat, zodat de kinderen zacht landen. Het geheel is goed onderhouden. 

Vinden doe je de speeltuin op coördinaten: 53.052863, 6.323294. Het fietspad loopt er vlak langs, vanaf de parkeerplaats voor gemotoriseerd verkeer is het ongeveer vijf minuten lopen. De parkeerplaats bevindt zich aan de N918 tussen Oosterwolde en Haulerwijk (coördinaten: 53.052353, 6.328476), schuin tegenover Tonckensweg 12 in Haule. 

Ook eens een andere speeltuin proberen? Lees dan het verhaal over het nabijgelegen speelbos in Appelscha, de speeltuin op camping de Roggeberg en het belevingspad in Hoogersmilde. 

Fotocredits:

Henk Vondeling

Verder zoeken in onze database