Wandeling Ballooërveld, Balloo (4-9km.)
Heide, heide en af en toe een plukje dennenbomen

Actief

Heide, heide en af en toe een plukje dennenbomen

Wandelen over het Ballooërveld bij Balloo is eentonig, maar heerlijk. Je wandelt veelal over brede zandpaden, heel soms pak je een kronkelpaadje. Continu geniet je van de weidse uitzichten en heide.

De route begint bij Schaapskooi Ballooërveld op Crabbeweg 2 in Balloo. Volgen doe je de paarse bewegwijzering, zowel voor de route van 4 kilometer als die van 6 en 9 kilometer. Op twee punten splitsen de wegen. Daar staat duidelijk aangegeven waar je naartoe moet voor de lange route of het verkorte pad.

De route kruist met regelmaat met het mountainbikepad en aan het begin- en eindpunt ook met de fietsroutes door het natuurgebied, maar storend is dat niet. De paden zijn breed genoeg om elkaar te kunnen passeren, behalve als de schaapskudde zich ermee gaat bemoeien. Het kan voorkomen dat zij zich verplaatsen over de wandelpaden. Dan geldt: achter aansluiten.

Het licht glooiende terrein laat je af en toe over het 367 hectare grote Ballooërveld uitkijken. Het veld kleurt in de zomer erg mooi paars met af en toe een plukje dennen. In de winter is het er vooral grijs. Een groot voordeel van dit gebied is dat het Ballooërveld gedurende het hele jaar goed te bewandelen blijft, hoe veel het ook regent. En dat terwijl veenmeertjes er zeer spaarzaam zijn. Anders is dat in de rest van het Nationaal Park Drentsche Aa. Daar wordt het al gauw nat.

Honden mogen mee op de route, mits aangelijnd. Alle paden lopen over zand en zijn onverhard. Langs de route staan enkele bankjes.

Bekijk hier andere wandelingen in de regio.

Fotocredits:

Henk Vondeling

Verder zoeken in onze database