Warenhuis Van de Wetering, Kadoelen
Kun je een product niet vinden? Ga dan eens kijken in Kadoelen

Beleven

Kun je een product niet vinden? Ga dan eens kijken in Kadoelen 

Totaal niet te zien vanaf de weg die er doorheen loopt, bevindt zich een pand met daarop de tekst: Warenhuis Van de Wetering. In hoofdletters. De borden zijn verkleurd, evenals de stickers op de ramen.

Allerlei stellages, vol met koopwaar, staan voor de ramen. Het is een volle en donkere winkel. Een ander bord leert mij dat er onder meer huishoudelijke artikelen en levensmiddelen te koop zijn. Op de deur staan de openingstijden: dagelijks geopend van 10:00 tot 12:30 uur, in de middag op afspraak. Dat komt goed uit, het is nog ochtend. Dan wordt de deur geopend. Het is de eigenaar, Arend van de Wetering. ,,Kom binnen”, zegt hij, waarna hij naar het lichtknopje loopt en de lampen aandoet. Het zijn de energieprijzen waarom hij het licht en tevens de verwarming niet continu aan heeft, laat hij weten.

Het warenhuis bestaat al sinds 1888. Eerst was het van zijn opa, daarna van zijn vader en in 1962 nam Arend de zaak over. ,,Vooral de laatste jaren is het knokken om er van te kunnen bestaan.” Al staande in de deuropening, weet ik niet wat ik zie. Een winkel van 120 vierkante meter volgepakt met spullen in alle soorten en maten. Het is er precies zoals de voorkant deed vermoeden. Even terug naar de tachtiger jaren. Zaklampen, een pannenset, een fles drank, een lijmpistool hangt naast de kerstballen. Je kunt het zo gek niet bedenken of het is er aanwezig.

Ga eens in Kadoelen kijken, krijgen mensen vaak te horen als ze een product niet kunnen vinden. De kans dat het hier ligt, is vrij groot. Maar niet alleen daarom, het is ook leuk om gewoon even doorheen te lopen. Ik besluit wat te kopen, puur om Van de Wetering te steunen. Ik ga op zoek naar een knuffel voor mijn 2-jarige dochter. Het duurt niet lang of ik vind de wereld aan knuffels. Ik kies een mooie, paars-roze hond, die net in mijn tas past. Pinnen is er overigens onmogelijk, maar overmaken met je betaal-app vindt de eigenaar ook goed.

Warenhuis Van de Wetering is te vinden op Kadoelen 18 in Sint Jansklooster. Bellen voor een afspraak, doe je via: 0527 246507.

Fotocredits:

Hennie Graafstra
Henk Vondeling

Verder zoeken in onze database