Wildlands, Emmen
De wilde kant van Emmen

Actief

De wilde kant van Emmen 

Een wereldreis in één dag maak je in Wildlands Emmen. Naast dat het een dierentuin is, beleef je er ook avontuur. Zo vaar je met een bootje door de jungle van Azië, rijdt je met een busje over de savanne en zijn er verschillende educatieve punten aanwezig.

Zo kun je bijvoorbeeld meer te weten komen over het tegengaan van stroperij of spelenderwijs je kennis testen over de opwarming van de aarde en wat dat betekent voor de walvis en haar jong.

De verschillende werelden binnen Wildlands dragen eigen namen. Serenga (Afrika), Jungola (Azië) en Nortica (Noordpoolgebied), heten ze. In de ‘werelddelen’ is de natuurlijke omgeving zo goed mogelijk nagemaakt. Zo vind je in Jungola tempels, veel jungleplanten en warmte. Serenga is vormgegeven door een grote vlakte met typisch Afrikaanse bomen, met een kale stam en een dun en plat bladerdek, lijkend op een paraplu. In Nortica vind je scheepswrakken en houten gebouwen met een afbladderende verflaag. Welke wereld je kiest, bepaal je bij de ingang, waaraan alle wereldingangen grenzen.

In het park bevinden zich diverse speeltuinen, waaronder één met vlotten op het water, een touwbrug door de jungle, een achtbaan en de grootste vind je in het centrum van Wildlands. Het heet Animazia. Het is overdekt en is voorzien van twee etages en een restaurant. Veel delen van het park zijn toegankelijk voor rolstoelen en kinderwagens. Zelfs in de tunnel waar je naar de nijlpaarden onder water kunt kijken. Afhankelijk van de handicap, zijn een aantal plekken niet toegankelijk. Dat zijn voornamelijk spel-gerelateerde onderdelen. Er wordt bij de toegangsprijs voor mindervaliden met deze beperkingen rekening gehouden.

In het park worden presentaties gehouden. Dat kan een praatje betekenen van een dierenverzorger, een moment dat er vragen gesteld kunnen worden of een voorstelling. Deze presentaties duren een kwartier of een half uur. Tijdens de wandeling door het park zijn er voldoende eet- en drinkmogelijkheden, toiletfaciliteiten en mogelijkheden om te schuilen tijdens slecht weer. Ook zijn er diverse winkeltjes met souvenirs van het park of dieren te vinden.

Zin in een wereldreis, maar dan op een andere manier? Lees dan dit verhaal. Zelf de aap uithangen? Klik dan hier. Andere leuke ‘wilde’ uitjes vind je hier.

Fotocredits:

Henk Vondeling

Verder zoeken in onze database