De Naturij, Drachten
Zoveel voor kinderen om te ontdekken in De Naturij in Drachten

Actief

Zoveel voor kinderen om te ontdekken 

Een heerlijke plek voor de kinderen om van alles te ontdekken. Voor de ouders om te genieten. Dat is De Naturij in Drachten. Er wordt in- en outdoor ingespeeld op spelen en op dieren. En daarbovenop zijn er verschillende ontdekroutes te lopen, zoals een blotevoetenpad, waar de kinderen kunnen ervaren hoe het voelt om over verschillende ondergronden te lopen. Bij de receptie zijn ook de benodigdheden te verkrijgen die nodig zijn voor het lopen van het kikkerpad, het natuurpad en het boerderijpad. Genoeg te beleven.

Na de entree, waar ook een restaurant met terras te vinden is, volgt links het reptielenhuis, waar we verwelkomd worden door Sybe de Snoek. Daar zijn onder meer schildpadden, kaaimannen, slangen en vlinders te vinden. De laatstgenoemde leven niet meer, net als Sybe.

Naast de reptielenverblijven ligt een groot indoorspeelparadijs. Daar kunnen kinderen, klimmen, glijden, springen op de trampolines, spelen in het ballenbad en om bij te komen is er een ruime zitgelegenheid en restauratie. Is het mooi weer? Dan is er een grote speeltuin met onder meer een groot speelhuis van wel twintig meter lang, een piratenschip, een grote zandbak en een springkussen.

Echte rotondes, zebrapaden en verkeersborden vind je op het iets verderop gelegen verkeersplein. Daar leert de wat oudere jeugd de verkeersregels. Deze is alleen geopend in de zomer. Hetzelfde geldt voor het spartelbad met een diepte van zestig centimeter. Onderweg zijn ook diverse speelattributen te vinden, zoals een kabelbaan en draaitoestellen.

Tussendoor zijn er zoveel dieren te bekijken en aaien op de kinderboerderij, je raakt niet uitgekeken.  Huppel samen met de konijnen door de Naturijnen burght, klim en knuffel met de geiten in de Bokkenbistro, bekijk de Afrikaanse stekelvarkens, pony’s, koeien, eenden, kippen en nog heel veel meer. Een leuk uitje met de kinderen of kleinkinderen, bij mooi en bij regenachtig weer.

Lees ook het verhaal over Attractiepark en Verkeerspark Duinen Zathe in Appelscha. Klik hier voor een blotevoetenpad van twee kilometer lang, lees ook over het beleefpad in Echten, dat naar een survival neigt en over het kleinste dierentuintje van Nederland, Zoo Bizar in Orvelte.

Fotocredits:

Verder zoeken in onze database