Duurzaamheidscentrum, Assen
Word omringd door duurzaamheid in het Asserbos

Actief

Word omringd door duurzaamheid in het Asserbos

Actief, speels, verrassend, uitdagend, leerzaam, gratis en vooral leuk: dat is een bezoek aan het Duurzaamheidscentrum Assen. Het ligt midden in het Asserbos in Assen en is voor jong en oud, voor schoolklassen, voor een mooie overlegruimte en als uitje in je vrije tijd, voor bezoekers uit de regio of van ver. Het Duurzaamheidscentrum Assen is elke dag voor het publiek geopend. Van 9.00 tot 17.00 uur.

In het Duurzaamheidscentrum wordt aandacht gevraagd voor een duurzame samenleving. Vind er alle informatie over wat je zelf thuis kunt doen om ook je steentje bij te dragen. En zie met eigen ogen hoe een duurzame wereld eruit ziet door de zonnetoren te beklimmen en daarna over het dak van het centrum te lopen. Er zijn allerlei duurzame tuinen aangelegd, vol met bloemen, planten en kruiden. Ze mogen onder begeleiding van een gids geplukt en geproefd worden. Er staan insectenhotels, bijenresorts en veel fruitrassen. Er wordt hier getuinierd met aandacht voor de natuur en in samenwerking met de natuur. Dat houdt onder meer in dat er geen bestrijdingsmiddelen worden gebruikt en zodra er materialen nodig zijn, wordt er eerst gekeken of dit via hergebruikte producten kan. Tuinafval blijft in de tuin, in de vorm van compost. Stenen zijn er niet veel te vinden. Zo krijgt het water kans om op een natuurlijke manier de grond in te zakken. Een groep enthousiaste vrijwilligers helpt wekelijks bij het onderhoud van de tuin. Mocht je ook willen helpen, meld je dan bij de infobalie.

Bij het Duurzaamheidscentrum is altijd iets te doen. Zo is er een wisselende expositie en kun je meedoen aan allerlei activiteiten. Sommige activiteiten zijn begeleid, maar er zijn ook activiteiten die je als bezoeker zelfstandig kunt doen. Je kunt het prachtig vormgegeven gebouw met diverse duurzame oplossingen bekijken of zoek een rustig plekje en vermaak je met een boek uit de boekenruilkast. Je kunt ook een speurtocht doen, er is een mooie speelhoek en er is altijd een leuke knutselopdracht. Is het lekker weer en heb je zin om te wandelen, dan kun je één van de gemarkeerde routes in het Asserbos lopen of je gaat op bezoek in de naastgelegen kinderboerderij.

Fotocredits:

Henk Vondeling

Verder zoeken in onze database