Kabouterland, Exloo
Op ontdekkingsreis in de wereld van kabouters

Actief

Op ontdekkingsreis in de wereld van kabouters

Kinderen kunnen naar hartenlust spelen en ontdekken in Kabouterland in Exloo. Al lopend door een enorm konijnenhol kijk je mee in het leven van de kabouters. Ze komen onderweg van alles tegen. Kabouters in hun huis, in de werkplaats, op een brug tussen twee grotwanden. Maar het zijn niet alleen kabouters, die ze tegenkomen. Ook diverse dieren die onder de grond leven, kunnen ze bespieden. Zo kijk je onder meer mee in een vossenhol. En voor wie durft: een heus trollenhol. Spannend!

En dat is slechts één onderdeel van Kabouterland. Binnen kom je in een oude boerderij. Je loopt door een winkel vol kaboutergerelateerde boekjes, spellen en knuffels, maar ook andere leuke artikelen zijn er te koop.

Kinderen kunnen klimmen en klauteren, glijden. Dat is zelfs mogelijk door een reuzenboomstam, die buiten uitkomt. Daar wacht een grote speeltuin voor de jeugd. Ook een volière en een gedeelte waar andere dieren te bekijken zijn. Het wordt afgewisseld met speeltoestellen, zowel in de openlucht als overdekt. Er is een compleet overdekte speeltuin gerealiseerd.

Daarnaast is er horeca aanwezig, zijn er terrassen en picknickplekken. Her en der in het Kabouterland staan zwammen, paddenstoelen, ook waar je in kunt en zie je kaboutertjes. Ze duiken overal op.

Kabouterland is te vinden op Zuiderhoofdstraat 11, Exloo.

Meer kabouters ontdekken? Breng dan een bezoek aan Wonderwereld in Ter Apel, het Rijk der Kabouters in Eext, het Kabouterpad in Appelscha, Plopsa Indoor in Coevorden, pannenkoekhuis het Kabouterwoud in Zuidwolde en niet in het Lage, maar in het Hoge Noorden: de Sprookjeshof in Zuidlaren. Andere uitjes voor het hele gezin vind je op deze pagina.

Fotocredits:

Henk Vondeling

Verder zoeken in onze database