Kabouterpad, Appelscha (0,5-1,5km.)
Op zoek naar kabouters in het Drents-Friese Wold

Actief

Op zoek naar kabouters in het Drents-Friese Wold 

Kleine voetafdrukken, wielsporen van een mini kruiwagen en geplet gras van een middagdutje. Zijn ze er? Leven er echt kabouters in het Drents-Friese Wold? Tijdens een wandeling en zoektocht van ongeveer 500 tot 1500 meter gaan kinderen – met kaboutermuts op – op zoek naar de kleine wezentjes.

Zitten ze in een hol in de grond of juiste in een holle boom? Wie het pad loopt komt er vanzelf achter waar ze allemaal komen. Blijf goed kijken, want misschien zie je er wel één.

Deze tocht die draait om de sporen start bij het Buitencentrum op Terwisscha 6A in Appelscha. Onderweg luister je naar een verhaal uit het kabouterboek en doe je kabouteropdrachten. Na afloop mag je de puntmuts mee naar huis nemen. De wandeling duurt ongeveer een uur. Het pad is geschikt voor kinderen van 3 tot en met 6 jaar. Voor meer leuke activiteiten met kinderen in die leeftijdscategorie in deze regio, lees ook het verhaal over Bosbad Appelscha, het binnenbad in Oosterwolde, het beleefpad in Hoogersmilde en Wildlands in Emmen of bekijk onze themapagina.

Fotocredits:

Henk Vondeling
Staatsbosbeheer

Verder zoeken in onze database