Mountainbikeroute Baggelhuizen, Assen (9,7km.)
Slingerend om de Baggelhuizerplas in Assen heen

Actief

Slingerend om de Baggelhuizerplas in Assen heen 

De 9,7 kilometer lange mountainbikeroute Baggelhuizerplas in Assen is een leuke en niet al te lastige route. Het loopt door recreatiegebied Baggelhuizerplas. Uitkijken voor recreanten en honden dus. Je rijdt slingerend om de plas heen. Veelal door bebost gebied, maar ook over gras. De route bevat technische stukken, klimmetjes en afdalingen. Je maakt bij deze route zo’n 141 hoogtemeters.

Ze weten hoe ze moeten racen in Assen en dat is ook te vernemen aan deze route. Alle vierkante meters zijn optimaal benut in het gebied. Sommige stukjes zijn daarbij best manoeuvreren geblazen. Tussen boomstammen door, scherpe bochten en snelle passages. Daarnaast is de Baggelhuizerplas een veelzijdig recreatiegebied. De kans dat je hardlopers, andere fietsers, hondenbezitters of een bootcampklas treft, is groot. Bossen, grasvelden en stranden zijn aanwezig. De route is aangelegd in samenwerking met de gemeente Assen.

Starten is mogelijk op de parkeerplaats naast de Baggelhuizerplas op coördinaten: 52.98617, 6.523375. Daar is tevens voldoende parkeergelegenheid. Je kunt ook starten op de Zoom in Assen (coördinaten: 52.991484, 6.516814). Tien tot twintig meter verderop begint de route. Volg voor deze route de rode pijlen. Het is tevens het punt waar een zwarte verbindingsroute je naar de Kloosterveenroute leidt.

Onduidelijkheden in de route door het ontbreken van routeborden, kunnen worden doorgegeven aan het Recreatieschap Drenthe (0521-593210).

Ontdek meer mountainbikeroutes in het Lage Noorden.

Fotocredits:

Henk Vondeling

Verder zoeken in onze database