Mountainbikeroute Kloosterveen, Assen (4,3km.)
Slingeren over een klein recreatiegebied, met uitdagende heuvel

Actief

Slingeren over een klein recreatiegebied, met uitdagende heuvel 

De mountainbikeroute van de wijk Kloosterveen in Assen slingert over een relatief klein recreatiegebied. De route is 4,3 kilometer. Parkeren doe je op de parkeerplaats aan de Hoogspanningsweg (nabij de Rotonde) en rijdt voor het beginpunt van de route naar de coördinaten: 53.00385, 6.52522. Volg vanaf daar de blauwe paaltjes.

De route kan als pittig worden bestempeld. Je fietst over drie forse heuvels, waarvan één erg uitdagend is. Een stuk meer dan de rest van de route. Mocht je deze stukken liever niet fietsen, dan zijn er ook verkorte routes aangegeven. Wie de complete route aflegt, maakt 43 hoogtemeters. De route gaat grotendeels over open gebied, een klein stukje door het bos.

De route kent naast de pittige klimmetjes met venijnige bochten ook leuke afdalingen. Bovenop het hoogste punt kijk je uit over het recreatiegebied, waar overigens ook wandelroutes te lopen zijn. Klopt er iets niet op de route, mist er bijvoorbeeld een routebordje? Neem dan contact op met Recreatieschap Drenthe, via telefoonnummer:  0521-593210.

Deze blauwe route is ook te combineren met de mountainbikeroute rond de Baggelhuizerplas in Assen. De zwarte verbindingsroute gaat wel een stukje door de stad, maar het startpunt is dichtbij.

Fotocredits:

Henk Vondeling

Verder zoeken in onze database