Nachtwandeling Nachtkijkers, Dwingeloo (7,5km.)
Heb jij het in je om Nachtkijker te worden? Loop dan deze nachtwandeling in Dwingeloo 

Actief

Heb jij het in je om Nachtkijker te worden? Loop dan deze nachtwandeling in Dwingeloo 

Fluoriserende steentjes, een blacklight en een opdrachtenkaart. Het zijn enkele hulpmiddelen die je krijgt als je deelneemt aan de Nachtkijkers, een nachtwandeling die is uitgezet door Drenthe Hikes. Door Dwingeloo, Lhee en een stukje Dwingelderveld. Een plek waar je vanwege de schoonheid eerder overdag naartoe gaat, maar waar je nu in het pikkedonker loopt. Een leuke en bij vlagen spannende wandeling vol zwarte humor en ‘duistere’ zaakjes. Wij gingen jullie voor om jullie een klein beetje te laten mee beleven, maar vooral om te laten zien of het ook wat voor jullie is. 

Beginnen doe je in Dwingeloo, bij het beeld van de Juffer van Batinghe voor de Nicolaaskerk op Brink 29.  Bij de start ben je al ingelogd in de app, want zonder deze app vind je geen route. Op deze app loop je van punt naar punt en bij dertien punten moet je even stoppen. In de app komt dan een videoboodschap tevoorschijn, die je ter plekke kijkt. Het doel? Lid worden van de Nachtkijkers. 

Aspirant-leden, klinkt het door de luidsprekers van je telefoon zodra je bij de juffer staat. Een dame in een fauteuil vertelt waarom de juffer daar staat en laat je een opdracht uitvoeren die je liever niet overdag uitoefent op die plek. Je grabbelt in je enveloppe en gaat aan de slag. Alles om een volwaardig lid te worden, denk je. De toon is meteen gezet. Pas zodra de opdracht volledig is voltooit, kun je verder. 

In het dorp is het nog niet nodig, maar na enkele afslagen wordt het al gauw tijd voor de zaklamp. Het doet ons denken aan een avondactiviteit tijdens een werkweek van school, een speurtocht die je met z’n tweeën of met een groepje doet. Er komen grappige en vreemde opdrachten voorbij, maar vooral opdrachten die je creativiteit prikkelen. Je komt erachter dat Lhee ook mooi is in de nacht en dat het Nationaal Park Dwingelderveld erg donker is. Vooral voor wie redelijk onbekend is in de regio, moet goed opletten waar hij / zij staat. En het is op deze plek handig om de app bij de hand te houden. Voor je het weet, loop je verkeerd. 

De video’s sluiten mooi aan bij de opdrachten, het voelt soms een beetje alsof je meedoet aan De Slimste Mens: Wat weet u eigenlijk van kometen? 

Sterrenbeelden komen voorbij, de bomen lijken over je te praten en tijdens de tocht post je ook nog een briefkaart voor een totaal onbekende. Deze tocht daagt je uit, laat je de regio op een geheel nieuwe manier zien en is gezellig. Word jij een volwaardig lid van de Nachtkijkers? Bestel dan het pakket Nachtkijkers via de site van Drenthe Hikes en zorg voor je vertrek voor een goed opgeladen telefoon, een goede internetbundel en goede schoenen. Om deel te nemen aan de nachtwandeling betaal je 17,50 euro. De wandeling is 7,5 kilometer lang en duurt ongeveer 2,5 uur. 

Hoogachtend, 

Henk
(een volwaardig lid van de Nachtkijkers) 

Bekijk ook onze wandelpagina.

Fotocredits:

– Henk Vondeling

Verder zoeken in onze database