Opera Spanga
Spanga is het Verona van Weststellingwerf

Cultuur

Spanga is het Verona van Weststellingwerf

Ze doen er in Spanga alles aan om opera springlevend te houden. Sinds 1989 produceert stichting Spanga jaarlijks op eigenzinnige wijze opera’s en sinds 2003 operafilms. Hordes mensen komen in de zomer naar het Friese dorpje met nog geen tweehonderd inwoners om te genieten van de voorstelling.

Samen met inwoners zorgen doorgewinterde professionals en semiprofessionals voor een spetterende show. Spanga mag met recht het Verona van Weststellingwerf genoemd worden. Ook jong talent vindt zijn weg inmiddels naar het dorpje.

Artistiek leider Corina van Eijk regisseerde de eerste opera in haar eigen achtertuin in Spanga. L’Elisir D’Amore van Donizetti was een serie aan openluchtvoorstellingen die meteen volledig was uitverkocht. Dat smaakte naar meer. Het jaar erop verhuisde het gezelschap naar het weiland tegenover Van Eijks huis. Daar voerde het gezelschap in een grote half open tent Verdi’s meesterwerk Rigoletto op. Sindsdien vindt er jaarlijks een opera plaats op Lindedijk 11 in Spanga. Van Eijks regies worden vaak betiteld als verontrustend, komisch en dramatisch.

Kaarten zijn verkrijgbaar via de site van Opera Spanga.

Voor liefhebbers van theatervoorstellingen is het Shakespearetheater in Diever een aanrader.

Fotocredits:

Opera Spanga

Verder zoeken in onze database