Turfvaartdagen, Appelscha
Proef van de sfeer van vroeger tijdens de Turfvaartdagen in Appelscha

Actief

Proef van de sfeer van vroeger tijdens de Turfvaartdagen in Appelscha

De Turfvaartdagen brengt de bezoeker terug in de tijd. Het evenement wordt eens per twee jaar op even jaren georganiseerd en maakt Appelscha gedurende het hele weekend tot het toeristisch middelpunt van de omgeving. Het doel van deze dagen is om bezoekers te laten proeven aan de sfeer van vroeger.

Stichting Turfvaartdagen Appelscha kan zich elk jaar verheugen op deelname van vele authentieke schepen uit het hele land, waaronder museumschepen. Behalve de museumschepen zijn er ook oude opduwers, skûtsjes, tjalken, pramen en sleepboten te bewonderen.

Markt

Tijdens het evenement aan de Vaart Noordzijde is altijd een markt waar oude ambachten worden laten zien. Zij houden demonstraties, vrijwilligers zijn in klederdracht en ook diverse kunstenaars en hobbyisten zijn aanwezig. Op de markt liggen voornamelijk regionale producten.

Er worden oud Hollandse spelletjes gedaan, in waterballen kunnen bezoekers door het water van de Turfroute lopen en er kunnen ritjes gemaakt worden in oldtimers. Tijdens de Turfvaartdagen is veel muziek te horen. Bands en koren dragen bij aan de sfeer van vroeger.

De Turfvaartdagen wordt op zaterdag en zondag gehouden van 12.00 tot 17.00 uur. De oude schepen komen de dag voor het evenement begint in de schemer Appelscha binnenvaren. Dan zijn de boten verlicht, wat een mooie sfeer geeft. Voor actuele informatie, zie: www.turfvaartdagen.nl.

Het evenement net gemist? Kom dan in de sfeer tijdens de Historische Route, bezoek de Maatschappij van Weldadigheid of bezoek de museumdorpen Veenhuizen en Orvelte.

Fotocredits:

Verder zoeken in onze database