OpzijnPlek, Noordwolde
De speelgoedwinkel waarover is nagedacht

Beleven

De speelgoedwinkel waarover is nagedacht 

Avontuurlijk, creatief, duurzaam en vooral speelgoed met ‘speelwaarde’. Dat zijn de woorden die centraal staan bij speelgoedwinkel OpzijnPlek in Noordwolde. Het speelgoed bij OpzijnPlek is mooi en zorgvuldig uitgekozen. ,,Wij zetten in op de ontwikkeling van kinderen en vinden het belangrijk dat speelgoed de verbeelding prikkelt”, zeggen Sacha en Kiki. Moeder en dochter draaien de winkel samen.

,,Het gaat er bij ons om dat de kinderen hun talent leren ontdekken met behulp van ons speelgoed.” Bijvoorbeeld blokken en plankjes in allerlei vormen en maten lenen zich uitstekend om mooie bouwwerken mee te maken. ,,Bouwen, balanceren, stapelen, sorteren en combineren met al hun andere speelgoed laat kinderen ontdekken waar ze goed in zijn”.

Categorie
De winkel is ingericht op categorie. Zo zijn er hoeken vol technisch speelgoed, muziekinstrumenten, spellen en knutselspullen. Denk daarbij aan natuurlijke verf, klei en krijtjes, maar ook voor houtsnijden, speksteen bewerken en handwerken is er van alles te vinden. In de klushoek kunnen kinderen hun hart ophalen met onder meer zaagjes, tangetjes en schroevendraaiers. De grote hoek met natuur- en buitenspeelgoed is uniek. Daar vind je alles om een hut te bouwen, te vliegeren of er in de natuur op uit te trekken met een echte verrekijker of kompas.

Boeken
De boekenkast te midden van de zaak is ook zoiets leuks. De meeste boeken werden door Sacha en Kiki zelf gelezen. ,,We selecteren onze boeken op inhoud.” Boeken waar de eigenaars oprecht achter staan. ,,Dat geldt voor alles, want naast binnen- en buitenspeelgoed van goede kwaliteit vinden wij het belangrijk dat speelgoed niet snel verveelt en lang meegaat.”

Speelhoek
De speelgoedwinkel is knus en je kunt er tijden rondkijken en inspiratie opdoen. Als je het even niet weet dan helpen Sacha en Kiki je graag op weg. Ook ideaal: er is een speelhoek ingericht, zodat de kinderen zich kunnen vermaken en speelgoed kunnen uitproberen, terwijl jij je aan het oriënteren bent.

Cadeaus
Bij OpzijnPlek vind je ook bijzondere kraamcadeautjes, een groot assortiment handgemaakte tollen en uitdagende groepsspellen, (bord)spellen en coöperatieve spellen voor oudere kinderen en volwassenen. Dus ook voor een leuk uitdagend spelletje op de camping, een familiedag of dagje uit, ben je er aan het juiste adres. Een bezoekje brengen aan de winkel doe je op Hoofdstraat West 1 in Noordwolde.

Fotocredits:

OpzijnPlek

Verder zoeken in onze database