Family Appelscha
Cafetaria in heel mooie jas

Beleven

Cafetaria in heel mooie jas 

Neem plaats op één van de beste terrassen van Nederland. Aan de rand van Nationaal Park Drents-Friese Wold is Family Appelscha gevestigd, een cafetaria in een heel mooie jas.

Je kunt het terras omschrijven als een vierseizoenenterras. Uitkijken doe je op de Boerestreek, de boulevard van Appelscha. Je zit er heerlijk in de luwte, maar ook op een zomerse dag wordt het er niet te warm. Het terras is overkapt, het heeft een open karakter en je wordt omringd door groen. En mocht het in de avond wat frisser worden, dan gaan de warmtekussens aan.

Maar Family Appelscha is meer dan alleen een terras. Het Family Eethuis is een familierestaurant waar de frituur centraal staat. Het pand, dat in 2022 werd gebouwd, beschikt over een modern uiterlijk. Bij Family is een breed assortiment beschikbaar, van Family burger met verse, huisgemaakte frietjes tot de populaire, huisgemaakte stoof van kip en rund. Een aanrader.

Proeflokaal
En daarnaast is er een proeflokaal, een bierwinkel met tien Maallustbieren. ,,Vier op de tap en zes in fles”, zegt Jan Willems. Hij is samen met Alida van Dellen de eigenaar van Family Appelscha. In de bierwinkel zijn onder meer gifts te koop. Vanuit deze plek worden tevens proeverijen gehouden. ,,Deze proeverijen kun je boeken, waarna een medewerker uitleg geeft over het brouwproces en de ingrediënten”, legt Willems uit.

Ook vooruitstrevend is het nieuwe afhaalsysteem van Family Appelscha. Daar komt geen kassa aan te pas. Bestellen doe je online en afrekenen ook. Vervolgens komt er een afhaaltijd in beeld ,,en daar houden wij ons precies aan”. ,,18.05 uur afhalen betekent ook echt dat het precies op dat tijdstip klaar is. Geen minuut later.”

Willems en Van Dellen startten hun horeca-avontuur in Roden. Gedurende vijftien jaar groeide een snackwagen uit tot Alida’s Smulpaleis, een cafetaria dat niet meer weg te denken is uit het centrum van Roden. Het ondernemersduo opende in 2020 het cafetaria Piepers & Paupers in Veenhuizen. Het werd binnen een jaar een begrip in de wijde omgeving. Omdat uitbreiden op die locatie onmogelijk was, zochten Willems en Van Dellen naar een nieuwe locatie. Een nieuwe uitdaging. En dat is aan de Boerestreek van Appelscha inmiddels verwezenlijkt. Met hun nieuwe horecabedrijf stonden ze een jaar later als enige cafetaria in Terras Top 100 van Misset Horeca. En dat zegt genoeg. Heb je de kans, ga dan langs bij Family Appelscha. Family Appelscha is te vinden op Boerestreek 21 in Appelscha.

Fotocredits:

Family Appelscha

Verder zoeken in onze database