Een reis rond de wereld in eigen land
Een reis rond de wereld in het Lage Noorden  

Actief

Een reis rond de wereld in het Lage Noorden  

Rijden van Moskou naar Engeland via Marokko met een overnachting in Amerika. Het kan in het Lage Noorden. In deze regio liggen tal van plaatsen met een buitenlandse naam. In één dag maak je gemakkelijk een reis rond de wereld. 

Verblijf je in Drenthe, dan is Engeland wellicht een leuk startpunt. Het ligt vlakbij Ruinen. Niet ver daar vandaan, onder Hoogeveen vinden we de Krim. Om de hoek ligt ook Siberië en om het bezoek aan Rusland helemaal compleet te maken, bezoeken we, onder Hoogeveen; Nieuw-Moscou. Trek de slippers en korte broek maar aan, want over een half uurtje zijn we in Marokko, bij Coevorden. Nog even terug naar de Russische Federatie? Dat kan ook bij Coevorden in de Krim en de Nieuwe-Krim. 

Ook nog in Drenthe, maar dichterbij Friesland ligt Amerika. Een reisje naar deze variant van de VS ligt schuin boven Assen, bij Een-West. Vlak daarboven ligt Oostindië. Het tripje is goed te combineren met een bezoek aan Frankrijk, bij Nijeberkoop. Wat leuk is is dat je op die plek van Frankrijk naar Egypte kunt lopen in de gelijknamige wandeling. Ook een Moskou ligt bij Donkerbroek en eveneens Petersburg is daar te vinden. Op naar Canada, tussen Appelscha en Elsloo. Vergeet daar niet een rondje te lopen om het Canadameer. En wat is er leuker om deze wereldreis af te sluiten in het plaatsje Nederland, vlak onder het dorpje Kalenberg in Overijssel.  

Er zijn natuurlijk nog veel meer van dit soort plekken te vinden in Nederland, zoals Napels, Bethlehem, Bombay, Polen, Spitsbergen en Denemarken. Wie zin heeft in een roadtrip bezoekt deze plekken in de provincie Groningen. Vergeet je fototoestel niet. 

Fotocredits:

– Henk Vondeling

Verder zoeken in onze database