Bakkeveen
Waar natuur, cultuur en vertier samenkomen

Cultuur

Waar natuur, cultuur en vertier samenkomen 

Verlang je naar een wereld van natuur en cultuur? Dan is de omgeving van Bakkeveen, gelegen op het punt waar Groningen, Friesland en Drenthe elkaar aanraken, een uitstekende bestemming. Verken historische paden, fiets door uitgestrekte natuurgebieden of ontdek pittoreske straatjes.

Wandel door de tijd terwijl je het prachtige verdedigingswerk de Zwartendijksterschans in Een-West ontdekt, of bewonder het majestueuze landgoed De Slotplaats, waar de adel zich vestigde. Duik nog dieper in de geschiedenis met een bezoek aan het 12e-eeuwse kerkje in Wijnjewoude.

Ben je liever actief?
Dan kun je er terecht om te kanovaren, zwemmen in een verwarmd openluchtzwembad, spelen en ook dolen in het doolhofpark is een optie. Naast midgetgolf, tennis, paardrijden en speeltuintjes zijn er ook veel georganiseerde outdooractiviteiten te doen. Outdoor Bakkeveen heeft voor elke doelgroep specifieke arrangementen. Vinden doe je het outdoorcentrum bij het sportpark in Bakkeveen.

Grootste vlooienmarkt
In het zomerhalfjaar wordt er op de terreinen rond dit sportpark elke twee weken een grote vlooienmarkt georganiseerd: de grootste van Noord-Nederland. Bij mooi weer zijn er meer dan 500 standhouders aanwezig. Ontzettend veel gebruikte artikelen en curiosa en antiek zijn te koop. De markt is altijd op zaterdagochtend en duurt tot 13.00 uur. En bezoek op dit terrein in de bouwvak het Dodofestival: drie dagen groot feest met bekende artiesten.

Met de vele wandel- en fietsknooppunten kun je eenvoudig routes samenstellen om het gebied in te trekken. Elk seizoen worden er tevens wandel- en fietstochten georganiseerd. De 3 Provinciën Wandeltocht en de 3 Provinciën Fiets-3-daagse leiden je langs de mooiste plekjes.

Natuur
Het grootste heideveld van Friesland is hier ook te vinden: de Duurswouderheide. In de zomer verandert het in een paarse deken. De Bakkeveenseduinen is een vierhonderd hectare groot gebied. Waar op veel plekken in de omgeving veenontginningen het landschap mede hebben gevormd, heeft in de Bakkeveenseduinen de tijd sinds de middeleeuwen stilgestaan. Bijzonder om te zien.

Verblijf in stijl
Kies uit een breed scala aan accommodaties, van campings tot B&B’s en een hotel. Of je nu de voorkeur geeft aan kamperen onder de sterrenhemel of een luxueus hotel, Bakkeveen heeft voor elk wat wils. Families en andere grote(re) groepen kunnen kiezen van kampeerboerderijen tot luxe groepsaccomodaties.

Culinaire verwennerij
Zin in een lunch, diner of een koffie met gebak voor tussendoor? Dan is er een ruim aanbod aan horeca: van cafetaria, eetcafés, restaurants tot dutch cuisine van De Slotplaats.

Nieuwsgierig geworden?
Meer informatie vind je op www.bakkeveen.nl en bij de vrijwilligers van de TIP-kiosk op Mjûmsterwei 16 in Bakkeveen.

Fotocredits:

Bakkeveen.nl
Outdoor Bakkeveen
Dundelle
Kroese Beamke
Recreatiecentrum De Waldsang

Verder zoeken in onze database