Bakkeveenseduinen, Bakkeveen
In de Bakkeveenseduinen kun je groot en klein genieten

Natuur

In de Bakkeveenseduinen kun je groot en klein genieten

Tweehonderd hectare aan bos, heide en zandverstuivingen vind je in de Bakkeveenseduinen, ook wel Mandeveld, in Bakkeveen. Een prachtige bestemming, waarbij tientallen verschillende grote en kleine gebieden een geheel vormen. Een heerlijk gebied voor een wandeling.

Het natuurgebied ligt ten oosten van Bakkeveen. Evenals in het bos achter De Slotplaats, zijn ook hier pingoruïnes te vinden. Een soort van kommen, gevuld met water. Gevormd door de laatste ijstijd. Door de Bakkeveenseduinen zijn diverse wandelingen te maken: grote (8,6 kilometer) en kleine (3,5 kilometer) of gewoon een rondje om de zandverstuiving. Deze ronde is verhard en geschikt voor rolstoelen en kinderwagens. Het gebied is erg populair, het kan op een zonnige dag erg druk zijn.

In het natuurgebied van It Fryske Gea zijn honden toegestaan. Op de zandverstuiving kan de riem zelfs in de tas. Daar mogen de viervoeters vrij rondrennen. In de rest van het gebied moet de hond worden aangelijnd.

De natuur van boven bekijken? Dat kan vanaf het uitkijkpunt op Mjumsterwei 16 in Bakkeveen. Dat is tevens het startpunt voor de wandelingen.

Fotocredits:

Henk Vondeling

Verder zoeken in onze database