Blotevoetenpad, Appelscha (2,2km.)
Het blotevoetenpad in Appelscha staat garant voor een festijn 

Actief

Het blotevoetenpad in Appelscha staat garant voor een festijn 

Schoenen en sokken uit en gaan. Het blotevoetenpad in het Drents-Friese Wold bij Appelscha is een avontuurlijk uitje voor jong en oud.

Allerlei ondergronden komen voorbij. Tientallen. Van zand tot mos tot blad. Af en toe is het aftasten als je over stenen moet lopen en ook de dennenappels prikkelen behoorlijk aan de voeten. Vooral de jeugd wordt enthousiast als ze aankomen bij de modderpoelen. Stuk voor stuk banjeren ze er dwars doorheen.

Vieze voeten aan het einde van het 2,2 kilometer lange pad? Geen zorgen. Aan alles is gedacht. Aan het eind van het pad is een grote voetenspoelplaats geïnstalleerd. Zo kan iedereen na het avontuur toch weer schoon de dag vervolgen.

Mocht een groep heel vies zijn, dan wordt er een hogedrukspuit tevoorschijn getoverd.

Het blotevoetenpad in het Drents-Friese Wold bij het Buitencentrum wordt goed onderhouden door Staatsbosbeheer. Het kastanjehout waar ‘hindernissen’ van gemaakt zijn gaan nog geruime tijd mee.

Wie zin heeft in zo’n tochtje meldt zich bij het Buitencentrum in Appelscha. Lees ook het verhaal over het Familiepad. Kijk hier voor meer wandelingen in de regio. 

Fotocredits:

Staatsbosbeheer
Henk Vondeling

Verder zoeken in onze database