Familiepad, Appelscha (2,2km.)
Het familiepad laat de bezoeker van onderwaterwereld genieten 

Actief

Het familiepad laat de bezoeker van onderwaterwereld genieten

Duikbrillen en snorkels kunnen thuis gelaten worden, wie het familiepad loopt kan ook zonder deze attributen genieten van de onderwaterwereld in het Drents-Friese Wold bij Appelscha. Een onderwaterwereld midden in het bos? Ja, Staatbosbeheer laat het pad ongeveer halverwege in een bosvijver zakken. Op dat punt zijn glazen wanden aangebracht, zodat de wandelaar kan zien wat er in de natuurvijver gebeurt. Elk jaar worden de glazen wanden van beide zijden schoongemaakt.

2,2 kilometer lang is de route bij het Buitencentrum. Een kort ommetje dat ook geschikt is voor rolstoelgebruikers, wandelwagens, doven en slechtzienden. Er staan braillebordjes langs de route. Er zijn daarnaast informatieborden over de bomen en de dieren te lezen in braille en bij elk bankje zijn speciale tegels geplaatst, zodat blinden en slechtzienden precies weten waar ze kunnen plaatsnemen. De route beschikt overigens over een ruim aantal zitplekken. Bij de speeltuin en onder meer bij de grotere plas waar omheen gelopen wordt.

Ook honden zijn onderdeel van veel families, dus de viervoeters zijn ook welkom op het familiepad: wel aangelijnd.

Vlak na de start, vanaf de entree van de parkeerplaats gezien; links achterin, komt de wandelaar een groot speelbos tegen. De verharde belevenisroute, voorzien van groene paaltjes, toont daarna diverse houten beelden en biedt ook educatieve stoppunten.

Andere paden die vanaf het Buitencentrum te lopen zijn, zijn het kabouterpad, het paddenpad, het hulpboswachterspad en het blotevoetenpad. Kijk hier voor alle wandelingen in de regio.

Fotocredits:

Henk Vondeling

Verder zoeken in onze database