Kanoroute, de Jongens van Outdoor
Kanoën, kajakken en suppen kan hier. Houd jij het droog?

Actief

Kanoën, kajakken en suppen kan hier. Houd jij het droog?

De omgeving eens op een heel andere manier beleven? Dat kan bij de Jongens van Outdoor. Maak jij liever een ronde met de kano, kajak? Of op het supboard? Maak dan eens een tocht in Ravenswoud. Dwars door de Compagnonsbossen ligt een route.

De vaarten tussen de Compagnonsbossen in Ravenswoud zijn bijna geheel bevaarbaar. De route voert door de historische ‘wijken’ in een gebied waar voorheen turf werd gestoken. In plaats daarvan staat Ravenswoud nu vooral bekend om haar natuurschoon. Er zijn tochten met verschillende lengtes af te leggen. De langste kanotocht is 5,5 kilometer.

De tocht is geschikt voor het hele gezin. Zo zijn er kano’s voor één, twee of drie personen. Ook kan de bezoeker de route afleggen op een peddleboard, een trend waarbij je niet op de plank zit, maar staat; voor de durfal. Houd jij het droog? De Compagnonsbossen zijn vrij ruig en prachtig om in te wandelen en te kanoën. Bij het dorpshuis is een startlocatie. Vanaf die plaats kunnen kano’s opgehaald worden. Boeken dient wel van te voren te gebeuren. Doe dat hier. Kanoën is een uitstekende manier om het gebied van een andere kant te bekijken. Onderweg zijn enkele mogelijkheden gecreëerd waar gepicknickt kan worden. Ook zijn er op verschillende plaatsen aanlegsteigers, zodat kanoërs makkelijker in en uit kunnen stappen.

Een zwerftocht is te maken vanaf tien personen in Ravenswoud. Aan de deelnemers is het dan de taak, om met behulp van een plattegrond de activiteitenlocaties te vinden. Hier wacht een instructeur met verschillende doe- en denkopdrachten. Lukt het jou om de opdrachten op te lossen?

Vlot bouwen 

Ook een leuke groepsactiviteit is het vlot bouwen. Met een groep van minimaal tien personen bouw je een vlot op een fantastische locatie: het Canadameer. Natuurlijk moet het vlot ook getest worden: hopen dat jullie zelfgemaakt vlot het houdt. Hou dus ook goed rekening met de kleding die je aan trekt. Het kan gebeuren dat je nat wordt.

Deze activiteiten zijn te boeken van 1 april tot 1 november.

Lees hier over het klimbos van Appelscha en activiteiten voor groepen, ook van de Jongens van Outdoor.

Fotocredits:

Harry Lasker
De Jongens van Outdoor

Verder zoeken in onze database