Klimbos, Appelscha
Het avontuur hangt in de lucht in Appelscha

Actief

Het avontuur hangt in de lucht in Appelscha 

Durf jij het aan om een parcours in het klimbos van Appelscha af te leggen? Door de toppen klimmen, klauteren over moeilijke touwbruggen en uitdagende hindernissen. En ook suizen, want er zijn een aantal ziplines aangelegd. Van stam tot stam. Vliegen doe je over de paden, die anderen gebruiken om te wandelen. Laat je niet te veel afleiden en denk er op tijd aan om je vast te pakken bij het eindpunt. Anders glijd je een stuk terug en moet je jezelf weer omhoog takelen. Tussen een aantal bomen is een picknickbank bevestigd, een welkome bijkomstigheid tijdens de spannende tocht door het stukje Drents-Friese Wold.

Maar liefst zes parcoursen zijn er gebouwd door de Jongens van Oudoor. Je moet minimaal 1,20 meter lang zijn voor de twee routes van het Klimbos Monkey, voor de andere vier moet je minimaal 1,40 meter zijn. De laagste touwbruggen hangen op tweeëneenhalve meter hoogte, het allerhoogste punt is op veertien meter hoogte in één van de eiken gebouwd. Dat is de King Kong route. En ben je een beetje gespannen? Vrees niet: iedere deelnemer krijgt van te voren duidelijke instructies over het beveiligde systeem waarmee je klimt. Naar beneden zal je niet vallen. Klimmen bij de Jongens is het gehele jaar door mogelijk, zelfs in de winter en zelfs in het donker. Avondklimmen en –tokkelen is mogelijk op diverse avonden in het jaar. Voor de laatstgenoemde moet je nog tien centimeter langer zijn – 1,50 meter – en boeken is optioneel voor groepen vanaf twaalf personen.

Wat niet veel mensen weten is dat er in Appelscha nog een klimpark is gebouwd. Op het terrein van RCN De Roggeberg bouwde de Jongens van Outdoor het Klimavontuur, tevens voor jong en ouder. Het is in het bezit van een tokkelbaan en van een drop kaarsrecht naar beneden. Het is zeer geschikt om met grotere groepen naartoe te gaan. En het is lekker dichtbij wanneer je op de camping overnacht.

Wie geen genoeg krijgt van de hoogtemeters of ben je nergens benauwd voor? Probeer dan eens het  abseilen van de Bosbergtoren. Dat kan ook bij de Jongens van Outdoor. Pal naast het klimbos staat de 33 meter hoge toren op een 20 meter hoge stuifduin. Onder begeleiding wordt je in een klimgordel gehesen. Na een driedubbele voorlichting stap je op het hoogste platvorm over de rand, met je voet in een band. Kijk nog eens de diepte in. Ben jij klaar om je te laten vieren? Om de boel voorafgaand aan het abseilen eens goed te verkennen, waag je dan eens op de glazen ‘takken’ van de reuzeneik.

Voor meer informatie of om te boeken, tokkel dan naar de website van het klimbos. En lees ook over alle wateractiviteiten bij de Jongens van Outdoor of groepsactiviteiten.

Veel klimplezier!

Fotocredits:

Harry Lasker
Henk Vondeling
De Jongens van Outdoor

Verder zoeken in onze database