Aekingapad, Appelscha (2,2km.)
Het Aekingapad laat zien hoe een bos ontstaat

Doen

Het Aekingapad laat zien hoe een bos ontstaat

Volg vanaf de parkeerplaats bij het Canadameer in Appelscha de groene paaltjes om de route van het Aekingapad te lopen. Dit 2,2 kilometer lange pad is geschikt voor loslopende honden en loopt door een gebied dat vroeger landbouwgebied was. Het is door Staatsbosbeheer omgevormd tot natuurgebied. Waar eerst maïs werd verbouwd, zijn nu 80.000 bomen geplant. Berken, hulst, grove dennen en hazelaars. Allemaal van ecologisch zaad.

Het is het jonge bos waar je doorheen loopt. Alles begint nu te groeien en je ziet het bos als het ware ontstaan. Elk jaar ziet het er anders uit. De moeite waard om eens een kijkje te nemen. Tijdens je ronde loop je ook een stukje door een ouder deel van het Drents-Friese Wold en kom je uit bij een kleine boardwalk dat een leuk uitzicht biedt op een vennetje.

Onderweg vind je een spartelvijver, speciaal voor honden en paarden. Om de ruime vijver heen zijn mooie picknick plekjes te vinden, net zoals op de rest van de route overigens. Een heerlijke plek om even te ontspannen.

Naast de spartelvijver, op zo’n tweehonderd meter ligt het Canadameer. Ook leuk om even een kijkje te nemen door bijvoorbeeld het pad eromheen te volgen. Aan de overkant van de weg bij de parkeerplaats ligt de Kale Duinen.

Kijk hier voor meer wandel– en fietsroutes. Een andere ideale wandeling door een hondenlosloopgebied vind je in Hoogersmilde. Lees hier het verhaal over het Boswachterspad.

Fotocredits:

Verder zoeken in onze database