Museums Vledder, Vledder
Kunst met een glimlach 

Cultuur

Kunst met een glimlach 

Kunst is leuk, vinden ze in Vledder. Je kunt er stilletjes van genieten, maar ook mee lachen. Zeker bij de valse kunst. Het accent van Museums Vledder is gericht op Valse Kunst. Kenmerkend zijn de hilarische rondleidingen, het visitekaartje van dit unieke museum. Alle trucs van vervalsers komen aan bod, ook de verhalen over de meestervervalsers, zoals Han van Meegeren en Geert Jan Jansen.

Wat is het verschil tussen een vervalsing en een kopie? Soms herken je een vervalsing meteen, zoals de foto’s van de schilderijen, waarop het Meisje met de Parel is nagemaakt. Deskundige rondleiders vertellen er alles over tijdens de gratis rondleidingen.

Maar er is nog meer te beleven. Naast de Valse Kunst heeft het museum een unieke verzameling Hedendaagse Glaskunst. Tot slot is er drie keer per jaar een extra wisselexpositie met werken van kunstenaars uit de streek.

In de cadeauwinkel kan men tegenwoordig vrijblijvend kiezen uit een gevarieerd assortiment glaskunst voor elke beurs. Ook is er een gezellige theeschenkerij met zitje.

Museums Vledder is te vinden op Brink 1 in Vledder.

Liefhebber van glaskunst? Lees dan ook het verhaal over het glasatelier met een tuin vol beelden van glas in Appelscha. In de buurt ligt ook het OERmuseum en het kijkdoosmuseum dat 24/7 geopend is.

Fotocredits:

Henk Vondeling

Verder zoeken in onze database