Spartelplas, Appelscha
Honden en paarden mogen de spartelplas in 

Natuur

Honden en paarden mogen de spartelplas in 

Op een steenworp afstand van het Canadameer ligt de spartelplas, speciaal aangelegd voor honden en paarden. Om de ruime vijver heen zijn mooie stranden en picknickplekjes te vinden. Deze vijver is ongeveer één meter diep en de honden en paarden mogen er het hele jaar door in. 

Door het rechts gelegen gebied voert het Aekingapad, voor wandelaars en hondenbezitters. Het pad voert door wat voorheen landbouwgebied was. Het is door Staatsbosbeheer omgevormd tot natuurgebied. Waar eerst maïs werd verbouwd, zijn nu 80.000 bomen geplant. Berken, hulst, grove dennen en hazelaars. Allemaal van ecologisch zaad. Het is het jonge bos waar je doorheen loopt. Alles begint nu te groeien en je ziet het bos als het ware ontstaan. Elk jaar ziet het er anders uit. De moeite waard om eens een kijkje te nemen. De route loopt langs de spartelvijver. 

Ruiters bereiken de spartelplas via de verbindingsroute tussen de blauwe en rode ruiterroute. Vanaf de trailerparkeerplaats aan de Canadaweg is het ongeveer een kwartier naar de spartelplas. Vanaf daar is het pad een meter breed, zodat je elkaar makkelijk kan passeren mocht je een tegenligger tegenkomen. 

Fotocredits:

– Susan Schmidt
– Anne Westerhof
– Harry Lasker
– Robert Wierenga

Verder zoeken in onze database