Wandeling, Asserbos (2km.)
De lanen op, de lanen in, in het Asserbos

Actief

De lanen op, de lanen in, in het Asserbos 

Een kort, maar prettig ommetje. Vlak met slechts af en toe een oneffenheid is deze route goed te wandelen met een kinderwagen. Vrijwel de gehele route van twee kilometer loop je over brede paden.

We starten bij het Duurzaamheidscentrum in Assen, vanaf waar we de groene paaltjes volgen. Hoe vaak we ook links en rechts afslaan, met wegwijzers in overvloed, verdwaal je hier erg moeilijk. We vinden paaltjes soms zelfs op twintig meter van elkaar, zonder dat er een afslag was. Dit is geen klacht, juist erg duidelijk.

Via het openluchttheater Tivoli en de kinderboerderij, lopen we de lanen op en de lanen in. Tijdens deze wandeling zie je goed dat het Asserbos een sterrenbos is. Halverwege de route loop je over de zevenster, één van de stervormige kruispunten van het bos.

Soms worden de brede lanen afgewisseld met kronkelpaadjes, met beekje ernaast bijvoorbeeld. De lanen dragen ook namen. Zodra je de Eenboomslaan ziet, weet je dat je bijna klaar bent. De route is niet bijzonder, maar leuk om er even tussenuit te zijn.

Wie op zoek is naar een iets korter rondje, voor met bijvoorbeeld een jonge stapper, dan is het mogelijk om vanaf het Duurzaamheidscentrum een route van 1,5 kilometer te lopen. Volg daarvoor de gele route. Volg de rode route voor een 2,5 kilometer lange route en de blauwe (4,5 kilometer) en paarse route (5 kilometer) zijn nog wat langer. Na afloop kun je even op adem komen in het café of op het terras van het Duurzaamheidscentrum.

Ontdek hier onze wandelpagina.

Fotocredits:

Henk Vondeling

Verder zoeken in onze database