Het houten pad van Theodoor, Orvelte (300m.)
Een avontuurlijk pad waar muziek in zit

Actief

Een avontuurlijk pad waar muziek in zit

Een ontzettend leuk pad voor kinderen vanaf 2 jaar, ligt in Orvelte. Het houten pad van Theodoor, heet het. Theodoor is een biggetje. Het beleefpad ligt iets buiten het dorp, in het Reijntjesveld. Je vindt er allerlei leuk hindernissen van hout.

Onder meer bruggetjes, huisjes en een woud met muziek zijn onderweg te vinden. Het houten pad zelf is 300 meter lang voor wie voor de entree parkeert. Wie in het dorp start, loopt een stukje verder. Parkeren is mogelijk aan Brinkstukken (een zandpad). Rijdt de straat vanaf Kromboom 300 meter het zandpad op. Er is parkeergelegenheid aan de zijkant van de weg. Volg vanaf daar de roze varkenspaaltjes. In het dorp zijn richtingaanwijzers aangegeven, die overgaan in varkenspaaltjes.

Er is bij Zoo Bizar in het dorp een foldertje beschikbaar met daarop het verhaal over het varkentje Theodoor. Dit verhaal is leuk om voor te lezen tijdens het wandelen, zodat de kinderen de route van het varkentje na kunnen doen. Theodoor keek namelijk dag in, dag uit, vanuit zijn hok naar het houten pad, maar kon er niet naartoe. Op een dag maakte een kind het deurtje open en daar ging hij, het pad over. De kinderen mogen hem volgen tijdens zijn avontuur.

Het pad begint met een welkomstbord, waarop Theodoor is afgebeeld. Meteen volgt de eerste hindernis, een houten vlonder. Daarna volgt een holle boomstam, waar de kinderen doorheen kunnen klimmen. Een pad van paaltjes is voor de wat oudere kinderen of ouders. Na nog een vlonder lopen de wandelaars ’t muzikale woud in. Dat is een stukje bos met tien muziekinstrumenten in verschillende toonhoogtes. Zoek een stok en maak muziek. Met meerdere personen tegelijk is ook leuk. Iedereen die het pad loopt, hoort jou spelen.

Daarna wordt het pad wat moeilijker. Met een touwbrug door de bomen. Daar kun je even oefenen voor het echte werk, want daarna gaat er zo’n bruggetje over de sloot. Er komen nog diverse punten voorbij, maar alles verklappen doen wij niet. Veel klimplezier!

Lees ook over het Roekpad in Echten en het Blotevoetenpad in Appelscha.

Fotocredits:

Henk Vondeling

Verder zoeken in onze database