Huenderhoeve, Doldersum
De Huenderhoeve maakt je wegwijs in het Doldersummerveld

Natuur

De Huenderhoeve maakt je wegwijs in het Doldersummerveld 

Het informatiecentrum van het Doldersummerveld is gevestigd in de Huenderhoeve, een voormalige schaapskooi. Het ligt pal naast het Doldersummerveld. Het is een uitgestrekt en vochtig heidereservaat, gelegen op de flank van het beekdal van de Vledder- en Wapserveensche Aa.

Het Doldersummerveld maakt deel uit van het Nationale Park Drents-Friese Wold. In het informatiecentrum is alle informatie te krijgen over het heidebeheer, het esdorp Doldersum en ook is het informatiecentrum het startpunt van diverse fiets- en wandelroutes door het gebied. De paarse koppenroute bijvoorbeeld of bezoek de uitkijktoren, voor een weids uitzicht over het terrein.

Vlakbij het informatiecentrum staat een boerderij. Dagelijks tussen 9.00 en 10.00 uur vertrekt de herder met zijn kudde naar het heideveld. Tussen 16.00 en 17.00 uur komt hij weer terug naar de kooi. In de lammertijd blijft de herder bij de schaapkooi. Volg in deze tijd de schaapskooi via live-camerabeeld.

De Huenderhoeve bevindt zich op Huenderweg 1. Op de Huenderweg moeten automobilisten, motorrijders en fietsers niet raar opkijken als er zomaar een groep schapen of Schotse hooglanders op de weg loopt of ligt. Het wild loopt er vrij rond. Leuk voor een bezoek.

Fotocredits:

Anne Westerhof
Henk Vondeling

Verder zoeken in onze database