Oranjewoud Festival
Oranjewoud Festival is voor alle leeftijden

Actief

Oranjewoud Festival is voor alle leeftijden

In 2013 ging het uit de startblokken als klassiek kamermuziekfestival, maar hoe langer het Oranjewoud Festival bestaat, hoe volwassener het wordt. Steeds meer lijkt het op een popfestival. Weliswaar zonder scheurende gitaren en meeslepende beats, maar de grenzen worden steeds verder opgezocht.

Het genre is nog hetzelfde, maar de aankleding, de grootsheid, de shows wordt professioneler. Inmiddels is het één van de meest toonaangevende klassieke muziekfestivals van Nederland. Het parklandschap van Oranjewoud leent zich voor diverse programmalijnen: comfort, expedition en play. Voor elk wat wils. Van theater tot kunstprojecten en de kunst van het geschreven woord en van muziek tot wandeling. In de schitterende natuur hoor, voel en beleef je klassieke muziek (en de rest) zoals je nergens anders doet.

En niet alleen voor volwassenen is het er leuk. Ook voor kinderen is het er goed toeven. Een gevarieerd programma wordt jaarlijks secuur samengesteld. Denk aan een muziekspeurtocht, de orkestontdekker, een expeditie, waarbij insecten de musici zijn. Maar de kinderen mogen zelf ook het instrument van hun dromen bespelen en er zijn verhalenvertellers aanwezig. Kortom: genoeg voor iedereen om je er een hele dag te vermaken.

Wie met de auto komt, wordt via bewegwijzering begeleid naar de parkeerplaats. Vanaf daar kun je lopend of met paard en wagen naar het festivalterrein gaan. Het festival vindt plaats in de Overtuin in Oranjewoud, tegenover Landgoed Oranjewoud. Het ligt vlakbij museum Belvédère en ook een bezoekje aan de Roodbaardtuin en aangrenzende Oranjerie van Oranjestein is de moeite waard.

Fotocredits:

Lucas Kemper
Helena Basilova
Marjanka Fotografie
Henk Vondeling

Verder zoeken in onze database