Speeltuin Koepelbosch, Oldeberkoop
Een vijver met klimtoren, geiten die je mag aaien en een kabelbaan

Actief

Een vijver met klimtoren, geiten die je mag aaien en een kabelbaan

In het Koepelbosch in Oldeberkoop ligt een grote speeltuin. De speeltuin is eind 2022 compleet vernieuwd en bevindt zich achter het hertenkamp.

Kinderen kunnen er genieten van een familieschommel, een gewone schommel, maar ook een schommel met een omheinde zitting voor kleine kinderen is aanwezig. Erachter is een kabelbaan gerealiseerd. Beginnen doet het halverwege een grasheuvel, waar je via een houten steiger op klimt. Er zijn duikelrekken aanwezig, een zandbak van zo’n drie bij drie meter, een wipwap en een glijbaan met daarvoor een rubberen mat voor een zachte landing.

Verder staat er een groot houtblok met daar omheen zitjes en een uit een boomstam gezaagde trein met locomotief. In de wagon kunnen kinderen plaatsnemen op een zitting.

Vanaf de speeltuin is ook een deel van de dierenweide toegankelijk. Daarin lopen onder meer geiten. Wie het pad langs de omheining richting de parkeerplaats volgt, komt uit bij een vijver met daaroverheen een bruggetje. Ernaast staat een klimtoren. Genoeg mogelijkheden voor een paar uur vertier.

Mochten de kinderen eerder uitgespeeld zijn, dan is er het bos zelf ook een aanrader om doorheen te wandelen. En vlakbij ligt ook restaurant Het Koepelbos met snackgelegenheid en ijs. Lees hier over de kunstroute door de parkbossen van Oldeberkoop.

Fotocredits:

Henk Vondeling

Verder zoeken in onze database