Wandeling Anlooërdiepje, Anloo (7km.)
Een netwerk aan kavelpaden leidt je langs ongerepte natuur 

Actief

Een netwerk aan kavelpaden leidt je langs ongerepte natuur 

Het Anlooërdiepje is een parel in het beekdallandschap Drentsche Aa. De oorsprong ligt in het Eexterveld en de beek stroomt vervolgens meanderend langs Anloo door een schitterend gebied met oude houtwallen en hooilanden naar het Schipborgerdiep. Kies voor deze wandelroute om zelf lekker door het natuurgebied te meanderen. Kiezen kun je voor een tocht van 11 kilometer of deze tussentijds inkorten tot 7 kilometer. Voor de beide routes geldt: volg de blauwe paaltjes. In dit verhaal beschrijven we de 7 kilometerroute. 

We starten op de parkeerplaats van Informatiecentrum Homanshof op Lunsenhof 20 in Anloo. Na slechts enkele paaltjes begeef je je midden in de natuur. In de vorm van landerijen, verschraalde weilanden. Het staat er vol met grassoorten en wilde bloemen. Boterbloemen, pinksterbloemen, lupines. En af en toe een verdwaald paard. Lopen doe je over een netwerk van boerenlandweggetjes en kavelpaden. En hoeveel kilometer je ook loopt, je hebt niet het idee dat je dichtbij een dorp bent. Vrijheid. 

Het Anlooërdiepje zelf zien we tijdens deze route niet vaak. Slechts één keer duikt hij op wanneer we midden door de landerijen lopen. Het gras staat er zo hoog dat het totaal onopvallend is. En daarom zo mooi. Een bruggetje laat ons oversteken. Geniet op de oversteek van de kalmte van het water. Daarna lopen we langzaam terug naar het dorp. Via een gebied vol met rododendrons. Deze route is te lopen in alle jaargetijden, maar is vooral mooi in het voorjaar vanwege de bloemen. Bij nat weer wordt het pad snel drassig. 

Voor meer van het diepje, loop de route van 11 kilometer. 

Lees ook het verhaal over een wandeling door het Strubben-Kniphorstbosch. Deze wandeling start vanaf dezelfde parkeerplaats in Anloo. Ook bieden wij een wandelpagina, waarop wij alle wandelingen in de regio bundelen. 

Fotocredits:

Henk Vondeling

Verder zoeken in onze database